foto

Diefstal

Diefstal door eigen of ingehuurd personeel

Jammer genoeg gebeurt het steeds vaker dat het eigen personeel of ingehuurde krachten betrokken zijn bij diefstal van uw eigendommen, geld, werkvoorraad en zelfs van de producten die u verkoopt. De politie heeft niet altijd tijd voor deze zogenaamde "interne" zaken, aangezien ze niet de hoogste prioriteit hebben.

Voor u heeft dit juist wél de hoogste prioriteit en toch wilt ook u niet in alle gevallen de politie erbij roepen. Ten eerste wilt u misschien niet bekend maken dat dit soort praktijken ook in uw bedrijf voorkomen en ten tweede zit u er niet op te wachten dat de pers er melding van maakt.

De particuliere onderzoekers van Jerian kunnen dan uitkomst bieden. Zij onderzoeken het voorval en reconstrueren het in een uitgebreide rapportage. Hierbij kan gebruikt gemaakt worden van diverse onderzoeksmethoden: onderzoek naar de plaats van het voorval, administratief onderzoek, uitgebreid buurtonderzoek, interviewen van medewerkers en/of getuigen, en opsporen van de vermiste goederen. Ook kan er gebruikt gemaakt worden van elekronische hulpmiddelen zoals nachtkijkers, middelen om telefoonverkeer te monitoren, (verborgen) camera's en het zogenaamde track&trace.

Bij elk onderzoek geldt uiteraard dat discretie voorop staat. Alle medewerkers van Jerian werken dan ook alleen volgens de voorschriften die vastgesteld zijn door het Ministerie van Justitie. Deze voorschriften zijn omschreven in de "Wet op de Particulieren Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus" en in de "Privacygedragscode Sector Particuliere onderzoeksbureaus".