foto

Relatie

Is die nieuwe relatie wel betrouwbaar?

Een nieuwe relatie kan in de zakenwereld heel veel betekenen voor uw bedrijf. Zo kan het voor meer omzet zorgen doordat de verkoop omhoog gaat of doordat de inkoop sneller gaat of goedkoper wordt. Vertegenwoordigers zullen een nieuwe relatie vaak met een flinke hoeveelheid enthousiasme aan u presenteren, wat meestal ook terecht is. Maar wat als deze relatie niet zo betrouwbaar is al het lijkt? Dan loopt u het risico dat u er de dupe van wordt. De productie zou kunnen stagneren, omdat bijvoorbeeld de bestelling van grondstoffen niet op tijd geleverd wordt. Een ander gevolg zou kunnen zijn dat u de productie verhoogt, maar er niet voldoende wordt afgenomen.

U kunt zich vast wel voorstellen wat er allemaal voor problemen kunnen onstaan in deze situaties. Steeds vaker laten bedrijven dan ook hun nieuwe relaties eerst eens wat beter bekijken. Hoe lang bestaat het bedrijf al? Heeft het alle benodigde vergunningen? Zijn er betalingsproblemen geweest in het verleden? In welk land ligt de hoofdvestiging? Is dit bedrijf inderdaad zo millieubewust als gezegd wordt? Zo zijn er misschien nog wel veel meer vragen waarvan u liever het antwoord al weet voordat u beslist of u met de relatie in zee wilt gaan.

Wij kunnen u van deze antwoorden voorzien zodat de beslissing om met de relatie in zee te gaan eenvoudiger te nemen is voordat u zich contractueel aan een bedrijf bindt.