foto

Fraude

Frauderen komt steeds vaker voor. Steeds vaker worden particuliere opsporingsbureaus ingezet om  diverse vormen van fraude op te sporen. Door middel van bewijsvergaring wordt zodoende geprobeerd hier een einde aan te maken. En dan hebben we het al lang niet meer over de boekhouder die een flink bedrag naar zijn priverekening stort. We praten hier over zaken die in eerste instantie niet zo'n impact lijken te hebben, maar die uiteindelijk toch een flinke schadepost op uw balans kunnen worden.

U kunt hierbij denken aan personeel dat uw bedrijfswagen en gereedschap gebruikt om bij te klussen tijdens het werk of zelfs in het weekend. Andere voorbeelden zijn personeel dat uw gereedschap en/of materiaal verkoopt, onduidelijke declaraties en het oneigenlijk gebruikmaken van uw bedrijfspand(en). Maar ook het ongeoorloofd gebruikmaken van uw communicatiemiddelen komen vaak voor, of mensen die bijklussen terwijl ze zich bij u ziek gemeld hebben.

Om zulke fraude aan de kaak te stellen, wordt veel gebruik gemaakt van observatie. Soms worden personen geobserveerd, maar ook de bedrijfswagen kan geobserveerd worden, bijvoorbeeld met behulp van track&trace apparatuur.

Natuurlijk wordt elk onderzoek op de best mogelijke manier onderzocht, daardoor kunnen we hier slechts een indicatie geven over wat en hoe er onderzocht wordt.

Voor meer gespecificeerd advies verzoeken wij u om vrijblijvend contact met ons op te nemen via email of telefoon.